Gezinmek için
kaydırın

Gezinmek için
kaydırın

EN Made by SuperAgency

GERİ DÖN

16.09.2020

AHLATCI KUYUMCULUK ALTIN İHRACAT ŞAMPİYONU OLDU

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da telekonferansla katılım gerçekleştirdiği ödül töreninde mücevher ihracatının zirvesinde yer alan firmalara ödülleri verildi. Son yıllarda gerçekleştirdiği atılımla yalnızca kuyumculuk ve mücevherat sektörünün değil Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri haline gelen Ahlatcı Kuyumculuk, Türkiye’nin altın ihracat şampiyonu oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde gerçekleştirilen ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın telekonferansla katıldığı ‘’Mücevher İhracatının Liderleri’’ ödül töreninde Türkiye’nin en büyük mücevher ihracatçıları, TİM Başkanı İsmail Gülle ve Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar’ın ellerinden ödüllerini aldı. Yalnızca kuyumculuk sektörünün değil Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri haline gelen Ahlatcı Kuyumculuk ‘’Türkiye’nin en büyük altın ihracatçısı’’ ödülünü aldı. Sektörünün toplam ihracatının önemli bir bölümünü tek başına gerçekleştiren Ahlatcı Kuyumculuk bu sene de ihracatın zirvesine damgasını vurmuş oldu.

Kovid-19 önlemleri çerçevesinde düzenlenen organizasyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı şunları söyledi;

1,3 milyar dolar ihracatla zirvede

Ahlatcı Kuyumculuk olarak gerek iç pazarda gerekse dış pazarlarda büyümeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz 1,3 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’nin en büyük altın ihracatçısı konumundayız. Bu başarının elde edilmesinde katkısı bulunan bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Çorum mücevher ihracatının üssü haline geldi

Bundan yalnızca birkaç sene önce alanında dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip, dev ölçekli altın fabrikamızı hayata geçirmiştik. Anadolu’nun kalbinde, Çorum’da işlenen altınlar artık dünyanın dört bir yanındaki kadınların zarafetlerini süslüyor. Bu bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. Ortaya koyduğumuz rakamlarla artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; "Çorum mücevher ihracatının üssü" haline geldi.

İhracat her zamankinden daha da önemli

Yalızca Türkiye’de değil bütün dünyada kovid-19 salgını sebebiyle çok zor zamanlara geçiriliyor. Faaliyet gösterdiğimiz hemen hemen her pazarda ciddi bir daralma söz konusu. Ancak bizler, Ahlatcı kurum kültürünün bir gereği olarak bu günleri "bahane üretilecek" değil, "fırsat yaratılacak" bir dönem olarak görüyoruz. Ve çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. Yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen büyümeye devam edeceğiz. Ülke ekonomimiz için ihracatın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu çalışmalarımızla ülke ekonomimize katkı sağlamış olmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı.

Dünyada ilk 10’u hedefliyoruz

Sürekli gelişim ve ilerleme anlayışı şirket DNA’mızda var. İç pazarın en önemli oyuncularından biriyiz. Ortaya koyduğumuz performans ile dış pazarlarda da ne kadar başarılı olduğumuzu ortaya koyduk. Bu zamana kadar, kuruluşumuzda ortaya koyduğumuz vizyon ve strateji çerçevesinde hedeflerimize ulaştık. Bundan sonraki süreçte de dünyanın bu alandaki en büyük 10 firması içinde yer almayı hedefliyoruz. Büyüme planlarımız içinde satın almalar ya da şirket evlilikleri de yer alıyor.